Skip to main content
Mens en gezondheid

Wat zijn ooglidcorrecties precies?

By 11 december 2023No Comments

Als mensen vinden we het uiteraard altijd belangrijk om er op ons best uit te zien. Zoveel spreekt voor zich. Dit gezegd hebbende zijn er verschillende zaken waar we in eerste instantie niet zoveel aan kunnen doen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de elasticiteit van onze huid op bepaalde plaatsen. Voor heel wat mensen geldt dat ze steevast over een vermoeide uitstraling beschikken. Dit terwijl men op zich helemaal niet vermoeid is. In dat geval kan het ondergaan van ooglidcorrecties in bepaalde gevallen de oplossing betekenen. Ben je benieuwd om te ontdekken wat deze behandeling inhoudt en op welke voordelen je kan rekenen? Blijf dan zeker en vast nog even verder lezen! 

Wat gebeurt er tijdens ooglidcorrecties? 

Ben je nog helemaal niet bekend met deze behandeling? Geen probleem! Tijdens het ondergaan van ooglidcorrecties is het in de praktijk zo dat je vast zal kunnen stellen dat het teveel aan aanwezige huid zal worden verwijderd. Dit kan eventueel ook gebeuren in combinatie met mogelijks overtollig vetweefsel. Dit lijkt misschien heel wat, maar in de praktijk valt dit best goed mee. Het gaat hierbij dan eigenlijk om een relatief kleine operatie welke in de praktijk tussen de 30 en 45 minuten duurt. Omwille van het feit dat de behandeling poliklinisch wordt gedaan is het zo dat mensen zeer snel terug naar huis kunnen. Overnachten in de kliniek hoeft dus niet. 

Wanneer je ooglidcorrecties hebt ondergaan zal je kunnen vaststellen dat je er meteen heel wat jonger uit zal zien. Bovendien is het zo dat mensen vaak ook te kennen geven over een veel jongere blik te beschikken. Ook zijn in het merendeel van de gevallen tal van klachten zoals bijvoorbeeld vermoeide ogen verleden tijd. Dit zorgt ervoor dat voor deze behandeling geldt dat ze wereldwijd tot de vaakst uitgevoerde oogcosmetische ingrepen behoort. 

De elasticiteit van onze huid vormt het probleem

Dat ooglidcorrecties op regelmatige basis worden uitgevoerd is het gevolg van het feit dat veel mensen te maken krijgen met een afnemende elasticiteit rond de ogen. De oogleden kunnen door het naar voor komen van het onderhuidse vetweefsel dikker worden. Het kan zomaar voorkomen dat aan de bovenkant de huid tot over de ooglidrand kan zakken. In ernstige gevallen is het zelfs mogelijk dat je daar zomaar tegenaan kan kijken. Bovendien is het ook nog eens zo dat jouw uitstraling danig zal worden aangetast. Mensen gaan er hierdoor dan ook heel wat ouder uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Het spreekt voor zich dat ook dat niet echt de bedoeling is, integendeel. 

Ook voor jou mogelijk de oplossing!

Geweldig veel mensen staan erom bekend geconfronteerd te worden met een vermoeide blik. Niet zelden is dat het gevolg van de afgenomen elasticiteit rond de ogen. Voor de huid welke zich onder de oogleden bevindt geldt dat ze gaat hangen met als gevolg dat het onderhuidse vetweefsel naar boven kan komen. Ben jij ook één van de vele mensen die met een dergelijke aandoening wordt geconfronteerd? Dan is het meer dan een aanrader om de keuze te maken om ooglidcorrecties te ondergaan. Zo ben je alvast verzekerd van een sluitende, echt interessante oplossing.