speciaal

Wil je een bestaande site uitbreiden, aanpassen of extra opties toevoegen? Ook dat kunnen wij voor u verzorgen.

Beter gevonden worden, ander design, domein vastleggen, google analytics opzetten en nog veel meer, wij helpen u graag.

SEO, uw website optimaliseren

In het algemeen geldt dat zoekmachineoptimalisatie een drietal analysegebieden beslaat:

  1. Optimalisatie van OnPage - / OnSite factoren (de structuur, inhoud en techniek op een website)
  2. Maximalisatie van externe backlinks (ook wel link building genoemd)
  3. Trefwoordanalyse (het ontdekken van interessante trefwoorden, het bepalen van het zoekvolume op die trefwoorden en het analyseren van de hoeveelheid, kwaliteit en autoriteit van concurrerende pagina's voor die trefwoorden).

Over het algemeen kun je zeggen dat de beste optimalisatie voor een website het leveren van kwalitatief hoogstaande inhoud (zgn. "content") is in combinatie met een gedegen structuur. Zoekmachines gaan namelijk op zoek naar de beste inhoud voor de gebruikers van de zoekmachine, en een goede inhoud is daarom een noodzaak. Vaak wordt er rekening gehouden met keyword dichtheid, de title tag en het juiste gebruik van headers. Door juiste (X)HTML te gebruiken wordt er gewicht toegekend aan tekst. Zo weegt tekst tussen <h1> tags binnen websites zwaarder dan tekst tussen paragraph - <p> - tags.

Veel bedrijven geven soms veel geld uit aan reclame, maar besteden te weinig werk aan de inhoud van hun website. Wie goed gevonden wil worden op bepaalde producten zal in de eerste plaats er zoveel mogelijk over moeten vertellen en ervoor zorgen dat deze informatie goed geïndexeerd kan worden.

Daarnaast is het ook van belang om de website op een juiste manier op te bouwen en een goede titel te gebruiken. De meta description tag wordt door zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing overgenomen. Deze metatag is zichtbaar in de lijst van resultaten. Door een betere omschrijving te maken per pagina (description) zal iemand uw vermelding eerder aanklikken. Op die manier heeft u dus invloed op de CTR. De zogennaamde dood van de metatatag [2] is hiermee dus na acht jaar een achterhaald verhaal geworden. Google heeft eind 2008 een 'SEO starter Guide' gepubliceerd.[3] Hier staat duidelijk omschreven hoe Google over de meeste belangrijke zaken rond zoekmachine optimalisatie denkt en worden de aanbevelingen - do's and dont's van SEO - genoemd.

 

Soorten bedrijfslogo's


 Je kunt qua opbouw een aantal soorten logo design onderscheiden:
letterlogo's, waarbij de naam in een onderscheidend lettertype (met eigen variaties) en een eigen kleur wordt weergegeven. Dit lijkt simpel, maar is een kunst op zich. Denk aan de enorm herkenbare 'M' van het McDonalds-beeldmerk.
logo's van tekst met beeld. Hierbij wordt de bedrijfs- of productnaam gecombineerd met een grafisch element zonder dat beide elkaar overlappen. Denk aan het appeltje van Apple.
geïntegreerde logo's. Hierbij zijn tekst en beeld onlosmakelijk verweven. Denk aan de RVS met mannetje/vrouwtje en paraplu.
Ook kun je een onderscheid maken in concrete of abstracte beelden (een tentje voor een tentfabrikant vs. het rode sterretje van Heineken).

Het onderscheid tussen deze soorten logo's komt nogal eens in de vakliteratuur voor, maar eerlijk gezegd is in onze ogen de praktische waarde ervan vrij beperkt. Communicatief gezien zijn er geen algemeen geldende, overduidelijke argumenten om bij logo design één van deze specifieke vormen te prefereren.
Wel zijn er bij een abstract bedrijfslogo twee dingen om goed te overwegen:
Vanwege de herkenbaarheid is het aan te raden om het abstracte corporate logo altijd te gebruiken in combinatie met je bedrijfs- of productnaam.
Doelgroepen moeten wennen aan een abstract bedrijfslogo. Ze moeten als het ware getraind worden in het leggen van de link van een abstractie naar jouw concrete bedrijf, dienst of product. Dat kost heel veel tijd en geld. Het is beslist lastig voor een klein bedrijf om dit op te brengen.

Speciale wensen?

Een speciale site met b.v. community eigenschappen, mailinglistings of uw bezoekers tracken. Bij Jomlo is dat mogelijk.